Δραστηριότητες

 

    Ο Σύλλογος έχει καθιερώσει από το 2004 να διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ιούνιο, το παραδοσιακό πανηγύρι για τον Άγιο Ιωάννη τον Κλήδονα με αναπαράσταση του εθίμου. Από το 2017, και με την ευκαιρία της ανάπλασης του γηπέδου μπάσκετ της περιοχής, έχει καθιερωθεί η διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ 3on3, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου. Πέραν αυτών των δύο εκδηλώσεων, στα πλαίσια του εφικτού, διοργανώνονται εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, μονοήμερες εκδρομές και δράσεις πολιτισμού, οι οποίες έχουν στόχο την ανάδειξη της περιοχής.

    Τον Δεκέμβριο του 2018 με πρωτοβουλία του Συλλόγου έγινε ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, για τον τρόπο ανακύκλωσης και τα ανακυκλώσιμα υλικά και μοιράστηκαν τσάντες ανακύκλωσης και οικολογικές υφασμάτινες, καθώς και ένα έντυπο με συμβουλές και οδηγίες.

    Στην περιοχή τοποθετήθηκαν δύο κυτία με τα χάρτινα πτυσσόμενα φαράσια έτσι ώστε, μέσα από αυτήν την πρωτότυπη και οικολογική λύση, να διευκολυνθεί η συλλογή των ακαθαρσιών των δεσποζόμενων ζώων από τους συνοδούς τους ανέπαφα, διατηρώντας έτσι τους Δημόσιους χώρους καθαρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω φαρασάκι είναι μίας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί, επινοήθηκε και κατασκευάζεται στην Ελλάδα, ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οδηγία για την κατάργηση της χρήσης του πλαστικού.

    Στα σχέδια του Συλλόγου και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν είναι εθελοντικές δράσεις για τον καθαρισμό του ρέματος και των πάρκων, δενδροφυτεύσεις και καλλωπισμό των Δημόσιων χώρων, αποκατάσταση μικροφθορών σε παγκάκια, πινακίδες κλπ.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει διαρκή και στενή επαφή με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αναδεικνύονται τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και να διενεργούνται οι απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυσή τους, ενώ συμμετέχουν ενεργά στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, στις οποίες τίθενται προς συζήτηση θέματα που αφορούν την πόλη και τις γειτονιές της.